Wat kun je doen na de opleiding visagie als je het dipoma op zak hebt?
Make-up

Carrièremogelijkheden na de opleiding visagie

11 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G

In 13 lessen stoomt de Dutch Beauty Academy je klaar voor een carrière in de visagie- en beautybranche. Tijdens de innovatieve lessen leer je alles over de nieuwste trends en technieken in het vakgebied. Aan het einde van de opleiding krijg je een diploma uitgereikt. Maar wat kun je doen na de opleiding visagie?

Een portfolio opbouwen en naam maken, voor veel pas afgestudeerde visagisten een eerste stap. Maar wat voor visagist(e) wil je worden? Wil je werken voor een vast merk, zoals Mac Cosmetics of NARS, of wil je juist als freelancer aan de slag? Welke carrière er na de opleiding visagie voor je ligt, is aan jou. We geven je een aantal ideeën.

Als visagist werken in loondienst

Sommigen gaan na hun opleiding als visagist in loondienst. Denk maar eens aan een job bij Douglas of ICI Paris XL, of voor een merk als Mac Cosmetics, Tom Ford, Bobbi Brown en dergelijke. Anderen kiezen voor een baan bij een omroep of televisieprogramma.

Werken in loondienst heeft een aantal voordelen. Je bepaalt vooraf hoeveel uur je wil draaien en het geeft een goed inzicht in de verdiensten.

De Dutch Beauty Academy organiseert speciaal voor haar studenten een Estee Lauder careers day, waarbij je de kans krijgt te mogen werken voor gerenommeerde make-up merken van Estee Lauder brands.

Voor jezelf beginnen als zelfstandig visagist

Als zelfstandige heb je veel vrijheid, maar daar komt ook veel eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Ondernemen is hard werken. Het komt met vallen en opstaan, met veel geduld en onzekerheid. Vooral in de eerste paar jaar zal je jouw stijl moeten onderscheiden van de rest, om je onderneming eruit te laten springen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een specifieke stijl in je portfolio, of een leuke en inspirerende tekst op je website.

Het ondernemen moet wel bij je passen. Het is hard werken, je hebt geen vaste uren, je moet risico’s durven nemen en vooral je technieken blijven updaten. Je moet altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Zelfstandig ondernemen is niet de makkelijkst keuze, zo direct na je opleiding visagie. Maar wel een ambitieuze keuze.

Natuurlijk is het belangrijk dat je als freelancer goed bent in je vak. Daarnaast liggen je taken bij het werven van nieuwe klanten, de boekhouding, inkoop en administratieve taken. Als zzp’er is het belangrijk om een netwerk en portfolio op te bouwen. Dit leidt tot betaalde klussen.

Bij het starten van een eigen bedrijf is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) noodzakelijk. Op de website van de KvK vind je veel praktische informatie over het zelfstandig ondernemen. Neem daar zeker een kijkje.

3 tips voor een succesvolle start

Wat je ook besluit te doen na de opleiding visagie, als zelfstandige of in loondienst, hier zijn een aantal tips die je carrière een boost geven.

1. Wees creatief

Als succesvolle visagist(e) ben je creatief. Zie het opmaken als een vorm van kunst, waarbij jij ervoor zorgt dat de klant of het model er op haar best uitziet. Door je eigen stijl te ontwikkelen ben je uniek binnen je vakgebied en zullen klanten vaker bij je terugkomen.

2. Investeer in je portfolio

Een opdrachtgever is alleen geïnteresseerd als je je vaardigheden aan kunt tonen. Daarom is een goed portfolio ontzettend belangrijk. Na je opleiding bij de Dutch Beauty Academy heb je al twee professionele shoots in je portfolio staan – één van het eindexamen en één die je tussen de lessen door zelf hebt georganiseerd. Na je diploma-uitreiking zal je jouw portfolio verder moeten uitbreiden.

3. Gebruik social media

Als visagist(e) is het hebben van social media een echte must. Door het plaatsen van foto’s en video’s van jouw werk zorg je ervoor dat de zichtbaarheid en het bereik van jouw werk vergroot wordt.

Ons Aanbod

Bekijk onze opleidingen The Ultimate Make-up Essentials, Bridal Beauty Mastery, Fashion Forward Artistery en The Complete Make-up Experience.

Bekijk ook onze Social Media pagina’s

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over onze visagie opleiding of van de nieuwste trends, tips en events?

facebook instagram

Our offer

Share this page

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ privacy statementGedragsregelsAlgemene voorwaarden ・ Website by Bonsai media
CRKBO Registered institsution
CRKBO  NRTO