Make-up

Wat kun je na je opleiding tot visagist?

11 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G

Dertien lessen lang word je door de Dutch Beauty Academy klaargestoomd om te werk te gaan in de visagie- en beautybranche. Door de innovatieve lessen leer je alles over de nieuwste trends en technieken in het vakgebied. Aan het einde van de opleiding krijg je een diploma uitgereikt. Maar wat kun je daarmee?

Je bent begonnen aan je portfolio en wilt een naam voor jezelf maken. Bekender worden in de industrie. Maar wat voor visagiste wil je worden? Wil je bijvoorbeeld werken voor een vast merk, zoals Mac Cosmetics of NARS, of wil je juist als freelancer aan de slag? De keuze is aan jou.
In loondienst
Je kunt als visagist in loondienst gaan. Zo kan je gaan werken bij de Douglas of ICI Paris XL, of voor een merk als Mac Cosmetics, Tom Ford, Bobbi Brown en dergelijke. Of je kunt gaan werken bij een omroep of televisieprogramma. Dat maakt het makkelijker om te bepalen hoe veel uren je wilt draaien en geeft een beter inzicht in wat je gaat verdienen. De Dutch Beauty Academy organiseert speciaal voor haar studenten een Estee Lauder careers day, waarbij je de kans krijgt te mogen werken voor gerenommeerde make-up merken van Estee Lauder brands.
Eigen baas
Als eigen baas heb je veel vrijheid, maar daar komt ook veel eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Ondernemen is hard werken. Het komt met vallen en opstaan, met veel geduld en onzekerheid. Vooral in de eerste paar jaar zal je jouw stijl moeten onderscheiden van de rest, om je onderneming eruit te laten springen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een specifieke stijl in je portfolio, of een leuke en inspirerende tekst op je website.
Het ondernemen moet wel bij je passen. Je zal hard moeten werken, je hebt geen vaste uren, je moet risico’s durven nemen en vooral je technieken blijven updaten. Je moet altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Blijf dus vooral leren door middel van workshops en masterclasses.
Natuurlijk is het belangrijk dat je als freelancer goed bent in je vak, maar daarnaast zal je ook klanten moeten gaan werven, de boekhouding doen, inkopen, je algemene voorwaarden opstellen en dergelijke. Je netwerk en portfolio opbouwen is als zzp’er ontzettend belangrijk voor het krijgen van betaalde klussen.
Drie tips voor een succesvolle start
Of je nu als zelfstandige of in loondienst gaat werken, zijn er een aantal tips die jouw carrière een boost gaan geven.

1. Wees creatief
Als succesvolle visagiste ben je creatief. Je zou het opmaken kunnen zien als een vorm van kunst, waarbij jij ervoor zorgt dat jouw klant of model er op haar best uit gaat zien. Door je eigen stijl te ontwikkelen ben jij uniek binnen je vakgebied en zullen klanten vaker bij je terug gaan komen.

2. Investeer in je portfolio
Een opdrachtgever zal alleen geïnteresseerd zijn om met je te werken als je kan aantonen wat je kunt. Daarom is een goed portfolio ontzettend belangrijk. Na je opleiding aan de Dutch Beauty Academy heb je al twee shoots in je portfolio staan – één van het eindexamen en één die je tussen de lessen door zelf hebt georganiseerd. Na je diploma-uitreiking zal je jouw portfolio verder moeten gaan uitbreiden.

3. Gebruik social media
Als visagiste is het hebben van social media een echte must. Door het plaatsen van foto’s en filmpjes van jouw werk kan je ervoor zorgen dat de zichtbaarheid en het bereik van jouw werk vergroot wordt.

Ons aanbod

Deze pagina delen

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ Privacy verklaring ・Website door Bonsai media
CRKBO Geregistreerde instelling
CRKBO