leren contouren als een pro bij Dutch Beauty Academy
Make-up

Zo kun jij leren contouren als een pro!

11 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G

Een iets smallere neus, een verfijnde kaaklijn en knallende jukbeenderen. Als visagist kun je niet meer om het contouren heen. Deze make-up techniek zorgt ervoor dat je het gezicht mooi kunt accentueren. Met goede producten en de juiste technieken kun jij ook leren contouren als een pro.

Illusie

Met deze make-up techniek leg je de nadruk op bepaalde gezichtsdelen, zoals je kaaklijn, je neus en jukbeenderen. Dat doe je door lichte en donkere kleuren te gebruiken om je gezicht te accentueren. Als je aan het contouren bent dan creëer je dus een illusie van schaduwen op het gezicht.
Dit effect kun je met verschillende producten bereiken. Het leren contouren is niet moeilijk. Je hebt een kleur nodig die ongeveer twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur en een kleur die donkerder is. De lichte kleur gebruik je onder je ogen, boven op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen, in het midden van je neus, op je cupidoboog en een beetje op je kin.
De donkere tint breng je aan op je haarlijn, je kaaklijn, langs je neus en jukbeenderen. Voor het aanbrengen van de contour kan je een schuin afgesneden make-up kwast of een sponsje gebruiken.

Poeder of crème?

Maar gebruik je dan poeder of crème tijdens het contouren? Dat is aan jou! Contouren met poeders kan vaak een dramatischer effect geven, waar crème contouring vaak subtieler oogt. Omdat de poeders vaak gepigmenteerder zijn breng je deze met een lichtere hand aan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je straks rondloopt met lijnen op je gezicht. Blend de producten dus goed in je huid om een mooi en natuurlijk effect te kunnen creëren. Het is vooral veel proberen en oefenen tijdens het leren contouren.

King of contouring

De Dutch Beauty Academy is de eerste academy in Europa die heeft samengewerkt met dé king of contouring, Samer Khouzami, en hem naar Nederland haalde. Deze make-up artist uit het Midden-Oosten is door zijn prachtige transformaties zeer bekend over de hele wereld. In zijn masterclass deelde hij zijn contour-geheimen, zowel over de basis als geavanceerde contour en highlight technieken. Zo kun je leren contouren als een pro.

Contouren in onze visagie opleiding

Tijdens de lessen bij de Dutch Beauty Academy leren wij jou precies hoe je kunt contouren als een pro. Voor elke gezichtsvorm gebruik je namelijk een andere techniek. Door te oefenen op verschillende modellen beheers jij alle kennis om elke gezichtsvorm te kunnen contouren.
Make-up trends veranderen per seizoen. Waar Kim Kardashian de laatste jaren bekend stond om haar zware contourtechnieken, zie je nu dat ook zij overstapt naar een lichtere versie van de populaire make-up trend. Voor de Dutch Beauty Academy is het dus belangrijk om de laatste trends goed in de gaten te houden en het lesprogramma hierop aan te passen. De docenten die je lesgeven zijn echte professionals uit de beautyindustrie. Zo is één van de docentes getraind door de make up artist van contour queen Kim Kardashian. Hierdoor kan jij er zeker van zijn dat je altijd de nieuwste trends en technieken aangeboden krijgt.

Heb jij al je visagie opleiding afgerond, maar wil je beter leren contouren? Bekijk onze speciale contouring cursus.

Heb je interesse in een visagie opleiding of hairstyling opleiding? Of ben je geïnteresseerd in een cursus visagie of hairstyling? Bekijk dan ons huidige aanbod opleidingen, masterclasses en cursussen!

Ons aanbod

Deze pagina delen

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ Privacy verklaring ・Website door Bonsai media
CRKBO Geregistreerde instelling
CRKBO