leren contouren als een pro bij Dutch Beauty Academy
Make-up

Zo leer je contouren als een pro

11 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G

Een iets smallere neus, een verfijnde kaaklijn en knallende jukbeenderen. Als visagist kun je niet meer om het contouren heen. Deze make-up techniek zorgt ervoor dat je het gezicht mooi accentueert. Met goede producten en de juiste technieken leer jij ook contouren als een pro.

Met contouren illusie wekken

Met deze make-up techniek leg je de nadruk bepaalde gezichtsdelen, zoals de kaaklijn, neus en jukbeenderen. Dat doe je door lichte en donkere kleuren te gebruiken om je gezicht te accentueren.

Leren contouren is niet moeilijk. Met contouren creëer je een illusie van schaduwen op het gezicht. Dit effect bereik je met verschillende producten bereiken. Je hebt een kleur nodig die ongeveer twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur én een kleur die donkerder is.

De lichte kleur gebruik je onder de ogen, boven op de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, in het midden van de neus, op de cupidoboog en een beetje op de kin. De donkere tint breng je aan op de haarlijn, kaaklijn, langs de neus en jukbeenderen. Voor het aanbrengen van de contour gebruik je een schuin afgesneden make-up kwast of een sponsje.

Contouren met poeder of crème?

Wat is beter, met poeder of crème contouren? Dat is aan jou! Contouren met poeders geeft vaak een dramatischer effect, waar crème contouring subtieler oogt. Omdat de poeders vaak gepigmenteerder zijn breng je deze met een lichtere hand aan. Het is niet de bedoeling dat je straks rondloopt met lijnen op je gezicht. Blend de producten goed in je huid om een mooi en natuurlijk effect te creëren. Het is vooral veel proberen en oefenen tijdens het leren contouren.

King of contouring

De Dutch Beauty Academy is de eerste academy in Europa die heeft samengewerkt met dé king of contouring, Samer Khouzami, en hem naar Nederland haalde. Deze make-up artist uit het Midden-Oosten is door zijn prachtige transformaties zeer bekend over de hele wereld. In zijn masterclass deelde hij zijn contour-geheimen, zowel over de basis als geavanceerde contour en highlight technieken. Zo leer je contouren als een pro.

Contouren als onderdeel van onze visagie opleiding

Tijdens de lessen bij de Dutch Beauty Academy leren we jou contouren als een professional. Voor elke gezichtsvorm gebruik je een andere techniek. We laten je oefenen op verschillende modellen, zo beheers je alle kennis om elke gezichtsvorm te kunnen contouren.

Make-up trends veranderen per seizoen. Waar Kim Kardashian de laatste jaren bekend stond om haar zware contourtechnieken, zie je nu dat ook zij overstapt naar een lichtere versie van de populaire make-up trend. Voor de Dutch Beauty Academy is het dus belangrijk om de laatste trends goed in de gaten te houden en het lesprogramma hierop aan te passen. De docenten die je lesgeven zijn echte professionals uit de beautyindustrie. Zo is één van de docentes getraind door de make up artist van contour queen Kim Kardashian. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd de nieuwste trends en technieken leert.

Heb je interesse in een visagie opleiding of hairstyling opleiding? Of ben je geïnteresseerd in een cursus visagie of hairstyling? Bekijk ons huidige aanbod opleidingen, masterclasses en cursussen!

Ons aanbod

Deze pagina delen

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ Privacy verklaringGedragsregelsAlgemene voorwaarden ・Website door Bonsai media
CRKBO Geregistreerde instelling
CRKBO  NRTO