De inspirerende masterclass van Sir John, de make-up artist van Beyoncé bij Dutch Beauty Academy
Make-up

De inspirerende masterclass van Sir John

10 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G
Sir John masterclass

Het is voor de Dutch Beauty Academy heel belangrijk om de nieuwste trends en technieken te leren van de beste visagisten uit het vak. Zo bracht de academy in maart 2018 de make-up artist van onder andere Beyoncé en Kim Kardashian naar Nederland voor een masterclass. Deze Sir John Barnett behoort tot de meest bekende visagisten ter wereld. In deze blog een korte terugblik op de succesvolle masterclass met Sir John.

Sir John is een van de meest gevraagde visagisten van het moment. Niet alleen is hij de vaste make-up artist voor Beyoncé, ook Kim en Kloe Kardashian, Naomi Campbell, Chrissy Teigen, Karlie Kloss en nog veel meer beroemdheden hebben bij hem in de make-upstoel gezeten. Het is dan ook niet gek dat Dutch Beauty Academy besluit een masterclass van Sir John te organiseren.

Interactie met deelnemers

De celeb make-up artist is niet alleen ontzettend getalenteerd, maar heeft ook een fijn en open karakter. Van het begin tot het eind van de masterclass was Sir John geïnteresseerd in de mensen in de zaal. Hij stelde vragen aan het publiek, maar liet de deelnemers ook vragen terug stellen. Niks was te gek. Door deze fijne interactie hing er een ontspannen sfeer in de zaal. Sir John was ‘down to earth’ en bescheiden, zeker gezien zijn ongelofelijke carrière, en gaf het publiek het gevoel dat hij één van hen was. Hij motiveerde de cursisten om vooral groter te denken. Hij deelde verschillende marketingtechnieken die hem in zijn carrière hebben geholpen.

Tijdens de masterclass liet Sir John twee verschillende technieken in zijn looks zien. Een glamour make-up look, met een prachtige shimmer op de oogleden en een sexy smokey eye.

Tijdens het aanbrengen van de make-up vertelde Sir John over de industrie en hoe hij daarin terecht kwam. Zo kwam ter sprake dat hij nooit de droom had om visagist te worden, laat staan dat hij een visagie masterclass zou geven. Hij kwam met het vak in aanraking toen hij door een vriend werd gevraagd om de visagie te doen voor een modeshoot. De fotograaf was zo onder de indruk van zijn werk, dat hij hem bleef boeken voor make-upklussen. Sir John was toen pas 18 jaar oud. Hij werd aangenomen bij een MAC counter in New York, waar hij veel leerde over vrouwen opmaken en hoe hij make-up aan moest passen aan verschillende huidtinten en -structuren.

Fashion week

Na een tijd werd hij bij MAC ontslagen omdat hij te laat kwam. Sir John werkte in de visuele merchandising bij luxueuze winkels zoals Gucci. Per toeval ontmoette hij de make-uplegende Pat McGrath, die hem mee nam om backstage met haar voor Fashion Week te werken. Na een jaar werd hij de assistent voor Charlotte Tilbury. Na een korte tijd werkte hij voor de grootste namen in Hollywood. Ondanks zijn indrukwekkende carrière was het voor Sir John iets nieuws om een masterclass te geven voor een groot publiek. Maar ondanks dat was het een geweldige ervaring voor de aanwezigen.

Als visagist is het ontzettend belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen door workshops en masterclasses te volgen. De Dutch Beauty Academy Amsterdam is dan ook trots Sir John naar Nederland te hebben gehaald voor deze masterclass. Het evenement trok veel media-aandacht. Zo waren er veel influencers aanwezig tijdens de masterclass, maar werd er ook over gesproken op TV door RTL Boulevard en over geschreven door onder andere ELLE en VOGUE.

De inspirerende masterclass van Sir John, de make-up artist van Beyoncé bij Dutch Beauty Academy De inspirerende masterclass van Sir John, de make-up artist van Beyoncé bij Dutch Beauty Academy

De Sir John masterclass was uitverkocht en wij kijken terug op een geslaagd evenement. Naast masterclasses geven wij ook opleidingen en cursussen. Heb je interesse in een visagie opleiding of hairstyling opleiding? Of ben je geïnteresseerd in een cursus visagie of hairstyling? Bekijk dan ons huidige aanbod opleidingen, masterclasses en cursussen!

Ons aanbod

Deze pagina delen

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ Privacy verklaring ・Website door Bonsai media
CRKBO Geregistreerde instelling
CRKBO