Make-up

De inspirerende masterclass van Sir John

10 februari 2020

Share this article

  • T
  • P
  • F
  • G

Het is voor de Dutch Beauty Academy heel belangrijk om de nieuwste trends en technieken te leren van de beste visagisten uit het vak. Zo bracht de academy in maart 2018 de make-up artist van onder andere Beyoncé en Kim Kardashian naar Nederland. Deze Sir John Barnett behoort tot de meest bekende visagisten ter wereld.

Sir John is een van de meest gevraagde visagisten van het moment. Niet alleen is hij de vaste make-up artist voor Beyoncé, ook Kim en Kloe Kardashian, Naomi Campbell, Chrissy Teigen, Karlie Kloss en nog veel meer beroemdheden hebben bij hem in de make-upstoel gezeten.
Interactie met deelnemers
De celeb make-up artist is niet alleen ontzettend getalenteerd, maar heeft ook een fijn en open karakter. Van het begin tot het eind van de masterclass was hij geïnteresseerd in de mensen in de zaal. Hij stelde vragen aan het publiek, maar liet de deelnemers ook vragen terugstellen. Niks was te gek. Door deze fijne interactie hing er een ontspannen sfeer in de zaal. Sir John gedroeg zich niet alsof hij superieur was aan de rest, zeker niet gezien zijn ongelofelijke carrière, maar gaf het publiek het gevoel dat hij één van hen was. Hij motiveerde de cursisten om vooral groter te denken. Hij deelde verschillende marketingtechnieken die hem in zijn carrière hebben geholpen.

Tijdens de masterclass liet Sir John twee verschillende technieken in zijn looks zien. Een glamour make-up look, met een prachtige shimmer op de oogleden, en een sexy smokey eye.

Tijdens het aanbrengen van de make-up vertelde hij over de industrie en hoe hij daarin terecht kwam. Zo kwam ter sprake dat hij nooit de droom had om visagist te worden. Hij kwam met het vak in aanraking toen hij door een vriend werd gevraagd om de visagie te doen voor een modeshoot. De fotograaf was zo onder de indruk van zijn werk, dat hij hem bleef boeken voor make-upklussen. Sir John was toen pas 18 jaar oud. Hij werd aangenomen bij een MAC counter in New York, waar hij veel leerde over vrouwen en hoe hij make-up aan moest passen aan verschillende huidtinten en -structuren.
Fashion week
Na een tijd werd hij bij MAC ontslagen omdat hij te laat kwam. Hij werkte in de visuele merchandising bij luxueuze winkels zoals Gucci. Per toeval ontmoette hij de make-uplegende Pat McGrath, die hem mee nam om backstage met haar voor Fashion Week te werken. Na een jaar werd hij de assistent voor Charlotte Tilbury. Na een korte tijd werkte hij voor de grootste namen in Hollywood.

Als visagist is het ontzettend belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen door workshops en masterclasses te volgen. De Dutch Beauty Academy Amsterdam is dan ook trots deze grote naam naar Nederland te hebben mogen halen. Het evenement trok veel media-aandacht. Zo waren er veel influencers aanwezig tijdens de masterclass, maar werd er ook over geschreven en gesproken door onder andere RTL Boulevard, ELLE en VOGUE.

Ons aanbod

Deze pagina delen

Copyright 2017 Dutch Beauty Academy ・ Privacy verklaring ・Website door Bonsai media
CRKBO Geregistreerde instelling
CRKBO